Faktura og forbruk

Nettleien faktureres månedlig. Har din strømleverandør gjennomfakturering med Arva vil du motta alt på en faktura. Grunnlaget for fakturaen er strømforbruket ditt og mer informasjon om det finner du på Min side.

Har du spørsmål om fakturaen du har mottatt for nettleien? Eller du er kanskje usikker på om det er Arva eller strømleverandøren din som skal hjelpe deg? Svaret på det finner du forhåpentligvis her.

Gjennomfakturering

Gjennomfakturering er måten de fleste av våre kunder mottar nettleie-fakturaen på, som betyr at du mottar en samlet faktura for både strøm og nettleie fra din strømleverandør. Hvordan du mottar fakturaen avtaler du med din strømleverandør. 

Dersom du har en strømleverandør som ikke tilbyr gjennomfakturering vil du motta nettleie-faktura direkte fra Arva. Hvordan du ønsker å motta denne kan du avtale direkte med nettselskapet. De fleste av våre direktefakturerte kunder velger Avtalegiro og dette ordnes direkte i kundes egen nettbank av kunde selv. 

Du mottar også nettleie-faktura direkte fra nettselskapet dersom du ikke ennå har valgt en strømleverandør.

Gjennomfakturering tilbys ikke av alle strømleverandører, eksempelvis Tibber. Dette skyldes som oftest at strømleverandøren selv ikke ønsker å tilby gjennomfakturering. 

 

Strøm og nettleie på samme faktura

Hvis du mottar en samlet faktura for strøm og nettleie fra strømleverandøren din, kan du kontakte din strømleverandør hvis du lurer på noe av dette: 

  • Endring av fakturaadresse
  • Betalingsutsettelse eller betalingsavtale
  • Fakturakopi
  • Innbetalingsinformasjon, som for eksempel kontonummer, KID-nummer, beløp og forfallsdato

Alt på en faktura er det samme som det vi kaller gjennomfakturering.

Ønsker du en fakturakopi eller se tidligere fakturaer får du dette ved å logge deg inn på Min side. Arva viser kun nettleiedelen av fakturaen. 

 

Endre fakturaadresse

Hvis du ønsker å endre fakturaadresse og du har en strømleverandør, må du ta kontakt med strømleverandøren din. Dette gjelder selv om du mottar nettleie-faktura direkte fra Arva. Når strømleverandøren din oppdaterer fakturaadressen vil også Arva få riktig adresse.

 

 

Relaterte artikler