HAN-port

På din nye strømmåleren er det en HAN-port som du kan benytte for smart-hjem-løsninger og eksterne skjermer.

De nye AMS strømmålerne er utstyrt med en HAN-port. HAN står for Home Area Network og er en måte for forbrukere å få tilgang til forbruksdata som strømmåleren innhenter.  For å kunne hente ut denne dataen må HAN-porten være aktivert, og du må ha eksternt utstyr for å fremvise dataen. Arva tilbyr dessverre ikke slikt utstyr, men det er flere strømleverandører og andre kommersielle leverandører som tilbyr gode løsninger for dette.  

Du bestemmer selv om du vil ta i bruk denne muligheten.  Ønsker du å aktivere HAN-porten logger du deg inn på Min Side og bestiller derfra.

  

I Arva har vi to typer målere, Nuri og Kamstrup. De aller fleste kunder i Nordland har en Nurimåler, og de aller fleste kunder i Troms har en Kamstrupmåler. Bruksanvisninger finner dere til høyre.

Nurimåler:

På Nuri sine målere trenger du kun å aktivere HAN porten, HAN modul er innebygd og alt utstyr kan kobles direkte på måleren bak det lille dekselet på venstre side.

Kamstrupmåler:

På Kamstrup sine målere er ikke HAN modulen innebygd, men den sendes kostnadsfritt til deg i posten. Når du bestiller åpning av HAN-port ber du også om å få tilsendt en HAN modul dersom du behøver dette. HAN modulen er en overgang til RJ45 kontakt, som de fleste tredjepartsleverandørene bruker for å koble seg på måleren.

 

Stenge strømmen til anlegget

Kunder med fritidsboliger ønsker ofte å slå av hovedsikringen i perioder hvor fritidsboligen ikke er i bruk. Når hovedsikringen slås ut mister også strømmåleren strøm, og Arva vil ikke lenger ha kontakt med måleren. Dette resulterer i at du som kunde blir stipulert et forbruk basert på antatt årsforbruk. For å unngå dette anbefaler vi i stedet å stenge strømmen i anlegget på selve måleren. Da vil Arva ha kontakt med måleren og vi ser da at det ikke er strømforbruk.  Veileder for hvordan dette gjøres finner du til venstre på siden.

  

Relaterte artikler

Informasjon fra NEK og noen leverandører.

Info fra NVE om HAN-uttaket.


Brukermanual Nuri

Brukermanual Kamstrup